In Café De Wereld drink je niet gewoon een bakje koffie, je belééft koffie. Van verse bonen uit onze nieuwe, exclusieve koffiemachine. Altijd vers en overheerlijk. Bonenkoffie op zijn best.

Verse bonenkoffie

Tegenwoordig verwennen we onze klanten met nóg lekkerdere koffie dan voorheen. Onze nieuwe koffiemachine van het historische Van den Biggelaar uit Roosendaal bereidt de heerlijkste Espresso, Cappuccino of Latte Macchiato.

Na een uitgebreide smaaktest hebben we gekozen voor de bonenkoffie ‘Gekroonde Leeuw’. Deze melange is pittig en temperamentvol en dankt zijn naam aan de kleurrijke cremalaag en zijn volle smaak.

Verschillende koffiesoorten

Espresso is een ‘gewone’ koffie, maar dan anders bereid. ‘Espresso’ is Italiaans voor ‘onder druk’. Er wordt heet water onder hoge druk door zeer fijn gemalen en aangedrukte koffie geperst. Hierdoor is een Espresso altijd vers.

Een Cappuccino en een Latte Macchiato maak je beide met Espresso koffie en geklopte warme melk. Een Cappuccino bestaat uit drie gelijke delen: vers gezette Espresso waar melk opgeschonken wordt en daar bovenop melkschuim.

Een Latte Macchiato heeft meer melk dan een Cappuccino. De melk wordt met stoom verwarmd en geserveerd in een groot glas. Langzaam wordt de Espresso op het melkschuim gegoten. Hierdoor zie je een mooie scheiding tussen de warme melk onderin, de Espresso die erboven drijft en het laagje melkschuim bovenop.

Met een beetje aandacht van onze kant, onze geweldige koffiemachine en de kwaliteit van onze koffiebonen kun je altijd genieten van een heerlijk vers kopje koffie.

Kom zelf eens proeven in het gezellige Café De Wereld in Rucphen.

cafe de wereld
cafe de wereld